Bellflor

Waarom hondenvoer met insecten-eiwit de toekomst heeft

Steeds meer honden lijden aan intoleranties en voederallergieën. Tegelijkertijd vormt de fabriekslandbouw een aanzienlijke belasting voor het milieu. Het is dus de hoogste tijd om geschikte alternatieven te vinden.

Een dergelijk alternatief, dat zowel een goed verdraagzame voeding als een vermindering van de milieuvervuiling mogelijk maakt, is insecten-eiwit. Waarom deze ongewone eiwitbron veel meer is dan een kortetermijntrend wordt hieronder uitgelegd.

Zijn insecten een complete eiwitleverancier voor honden?

In Europa komen insecten niet vaak voor als voedsel. De gedachte aan hen veroorzaakt dan ook walging bij veel mensen en de terughoudendheid ten aanzien van hondenvoer op basis van insecten is vaak groot. Maar als je het onderwerp nader bekijkt, zul je al snel beseffen dat insecten een uitstekend alternatief zijn. Strikt genomen hebben ze zelfs enkele voordelen ten opzichte van normaal vlees.

In de eerste plaats bevat insecten-eiwit alle aminozuren die essentieel zijn voor honden, zodat een eiwitvoorziening die voldoet aan de eisen in ieder geval gegarandeerd is. Daarnaast is het van insecten afkomstige eiwit licht verteerbaar en licht verteerbaar, wat onder andere ook gunstig is voor het functioneren van de nieren. Aangezien het nog geen significante rol heeft gespeeld als ingrediënt in hondenvoer, heeft het ook geen allergiepotentieel. Vooral voor honden die lijden aan voederallergieën is hondenvoer met insecten-eiwit daarom het perfecte alternatief voor veelal inferieure producten met gehydrolyseerd eiwit.

Hoe insecten-eiwitten het milieu ontlasten

De moderne fabriekslandbouw gaat niet alleen gepaard met enorm lijden voor de dieren, maar ook met aanzienlijke schade aan het milieu. Ook nu nog is ruim 70 procent van alle landbouwgrond direct of indirect nodig voor de fabriekslandbouw. Bovendien stoten met name runderen tijdens hun vertering enorme hoeveelheden van het klimaatschadelijke broeikasgas methaan uit, wat direct bijdraagt aan de opwarming van de aarde. Naarmate de wereldbevolking en de levensstandaard in grote opkomende markten zoals India of China groeit, zal de vraag naar vlees en daarmee de impact op het milieu de komende jaren waarschijnlijk nog verder toenemen. Insecteneiwitten kunnen hier een belangrijke bijdrage leveren, niet alleen in de menselijke voeding, maar ook, en vooral, als grondstof voor hondenvoer en helpen het milieu te ontlasten. Dit komt omdat er, in tegenstelling tot conventionele landbouwhuisdieren, geen grote weilanden of stallen nodig zijn om insecten te kweken.

Bovendien produceren insecten geen methaan. Sommige insecten, zoals de zwarte soldaatvlieg, kunnen zelfs volledig worden gevoed met plantaardig afval, zodat er geen extra teelt van voer nodig is voor hun bevoorrading.

Hondenvoer met insecten uit Bellfor

Bellfor was een van de eerste fabrikanten in Europa die zich bezighield met het onderwerp insecten in hondenvoer. Wat in 2016 begon met twee soorten droogvoer met insecten-eiwit ontwikkelde zich al snel tot een groot succes. Het bedrijf biedt momenteel ongeveer 30 verschillende producten op basis van insecten aan. Naast graanvrij natvoer zijn er nu ook gezonde hondensnacks en diverse voedingssupplementen en verzorgingsproducten met insecteneiwit of insectenvet verkrijgbaar.

Bij Bellfor kunnen milieu- en kwaliteitsbewuste hondenbezitters dus alles vinden wat ze nodig hebben om hun hond in overeenstemming met zijn behoeften te bevoorraden, zonder dat ze daarvoor conventioneel vlees nodig hebben. De producten op basis van insecten zijn van nature niet alleen geschikt voor voedingsgevoelige dieren, maar voor alle honden in het algemeen.

Gratis telefonisch advies en bestellingen via: +31616140932

Bellfor is een handelsmerk van Marsapet GmbH:

Telefoon: +49 (0) 2222 803 99 77

E-Mail: kontakt@bellfor.info

Webshop:

www.bellfor.info

Levering:

O.a. in Nederland,Duitsland, United Kingdom, Australië en Frankrijk. Gratis verzending vanaf vanaf €69,00

.

 

5/5
error: Sorry, het kopiëren van tekst van Dierwijzer.nl is helaas verboden.