Door je huisdier te chippen en te registreren verhoog je de kans dat je huisdier snel en gezond thuiskomt bij vermissing.   

Verplicht voor honden

Naast de vele voordelen is het sinds 1 april 2013 ook verplicht om je hond (geboren na 1 april 2013) te chippen en te registreren. Deze verplichting begint al bij de fokker of handelaar die een pup willen verkopen. Door altijd om een registratiebewijs te vragen voorkom je illegale hondenhandel.  

Tijdig chippen en registreren

In de maand juni kun je bij veel dierenartsen je huisdier voor een lagere prijs laten chippen. Een derde van alle aanmeldingen van vermissing wordt gedaan in de zomerperiode. Een goede aanleiding dus om je huisdier tijdig te laten chippen en registreren. 

Gegevens controleren

Nadat je je huisdier hebt laten chippen kun je op www.chipnummer.nl controleren of de chip goed geregistreerd staat en of alle gegevens nog kloppen. De gegevens over je huisdier kunnen bijvoorbeeld door de dierenarts of dierenambulance worden uitgelezen. Hierdoor kunnen zij sneller en beter zorg verlenen. 

Amivedi bij vermissing van je huisdier

Wanneer je huisdier wordt vermist is het verstandig om dit zo snel mogelijk te melden bij Stichting Amivedi. Deze landelijk opererende vrijwilligersorganisatie gaat samen met jou proberen jouw huisdier op te sporen door te zoeken in hun bestand met vermiste en gevonden huisdieren en/of een flyer/poster te maken. Ook kun je contact opnemen met één van hun meldpunten. Iedere provincie heeft z’n eigen meldpunt zodat er nog beter op locatie gezocht kan worden.

Kijk op www.amivedi.nl voor meer informatie.  

error: Sorry, het kopiëren van tekst van Dierwijzer.nl is helaas verboden.