Dierenorthopedie

Wanneer je ziet dat je hond of kat opeens niet meer zo soepel loopt, dan kan dit duiden op een aandoening van de gewrichten, botten, pezen of spieren. Als de klachten na een korte tijd niet verdwijnen is het verstandig om het dier te laten onderzoeken door een specialist.

Uitgebreid lichamelijk onderzoek

Een orthopedisch dierenarts onderzoekt en behandelt afwijkingen en ziekten van het steun,- en bewegingsapparaat van dieren. De arts zal eerst een uitgebreid lichamelijk onderzoek uitvoeren. Eventueel zullen er röntgenfoto’s gemaakt worden om een zo compleet mogelijk beeld te krijgen van het probleem. In sommige gevallen wordt er een bloedonderzoek gedaan. Daarmee kan in geval van kreupelheid worden uitgesloten dat deze een hormonale oorzaak heeft. Heel soms kan ook een CT-scan een oplossing bieden. 

Aanpak en nazorg

Nadat de oorzaak is vastgesteld zal de arts een plan van aanpak voorstellen en een kostenbegroting maken. Op basis van de aandoening zal worden gekozen voor spalken, verbanden of een orthopedische ingreep. De nazorg is zeer belangrijk bij een orthopedische behandeling.

Op dierwijzer vind je zorgverleners die gespecialiseerd zijn in orthopedie voor dieren.

NAW

Kamer Orthopedie
Hoofdlocatie:
Zadelmakerstraat 78
1991 JE Velserbroek
Tel: 085–6209620
Mail: info@kamerdierenorthopedie.nl
Orthopedische hulpmiddelen, braces en protheses maatwerk voor honden en katten.
error: Sorry, het kopiëren van tekst van Dierwijzer.nl is helaas verboden.