Paarden worden al heel lang als huisdier gehouden. Vroeger werden ze als werkpaard ingezet om bijvoorbeeld te helpen op het land. Tegenwoordig zijn ze meer een maatje en kun je samen met een paard genieten van de natuur of een paardensport beoefenen.

Het is belangrijk om je paard de juiste voeding te geven. Op dierwijzer vind je een compleet overzicht van bedrijven die hierin gespecialiseerd zijn.

Het houden van een paard vergt veel tijd en inspanning, maar je krijgt er ook veel voor terug!

De voeding is voor paarden erg belangrijk. Ze eten vooral gras en ruwvoer. Ze eten van nature kleine portie’s. Daarom is het verstanding om ze, als het paard op stal staat, drie tot vijf keer per dag hooi te voeren. Let op dat er geen Jacobskruiskruid inzit! Dit kruid bevat giftige stoffen die bij een paard onherstelbare leverschade kan veroorzaken. 

Een paard die regelmatig een grote inspanning moet leveren, kun je naast hooi ook krachtvoer geven. Bijvoorbeeld brokken of haver. Pony’s hebben gemiddeld bekeken minder krachtvoer nodig dan paarden.  Brokken zijn te koop bij o.a. diervoederzaken, dierenspeciaalzaken en ruitersportzaken. Hooi en stro kun je bijvoorbeeld halen bij boerenbedrijven.

Voedingssupplementen
Biologische diervoeding
error: Sorry, het kopiëren van tekst van Dierwijzer.nl is helaas verboden.