Van beginnende paardensporter tot ervaren topruiter: De paardensport kent veel verschillende facetten en niveaus. Wanneer je paardrijdt ben je nooit uitgeleerd.

Zodra je weet wat je wilt gaan doen met een paard, is het belangrijk dat je een opleiding of lessen volgt die goed is afgestemd op de wensen van jou en je paard. Je kunt hiervoor naar bijvoorbeeld een manege of vereniging in jouw regio. Zij kunnen je adviseren en verder begeleiden. 

Het goed om te weten wat je moet aanschaffen zodat je goed voorbereid en veilig kunt beginnen met paardrijden. Beschermende kleding, een veiligheidscap en geschikte schoeisel zijn daarbij onmisbaar. Ook is het verstandig om te kijken of een (aanvullende) verzekering nodig is voor het geval dat er onverhoopt toch schade of letsel ontstaat. 

Wanneer je gaat paardrijden kun je lid worden van de KNHS (Koninklijke Nederlandse Hippische Sportfederatie). Zij staan klaar voor iedereen die zich met liefde bezighoudt met paarden. Je kunt er o.a. terecht voor advies, begeleiding en bemiddeling. Daarnaast ben je als lid van deze federatie automatisch verzekerd met een standaard dekking. 

Op dierwijzer vind je nuttige tips en informatie plus een overzicht professionele instructeurs en sportaanbidders in je eigen regio.

error: Sorry, het kopiëren van tekst van Dierwijzer.nl is helaas verboden.