Dieren verkleden voor Halloween niet altijd leuk

Ook in ons land is Halloween in opmars. Het uit Amerika overgewaaide feest zorgt ieder jaar weer voor een behoorlijke dosis griezelen. Mensen steken zich in een griezelpak om anderen weer de stuipen op het lijf te jagen. Dat kan hartstikke leuk en spannend zijn natuurlijk. Maar soms worden ook (huis)dieren bij het spel betrokken, en dat kan hen behoorlijk wat stress bezorgen.

Verkleedartikelen voor dieren

In verschillende winkels kun je tegenwoordig naast gewone verkleedartikelen ook speciale items voor je huisdier kopen zoals verkleedpakjes, hoofddeksels en vleermuisvleugels.

Het levert vaak ‘leuke of schattige’ foto’s op. Ook (inter)nationale artiesten posten hun verklede viervoeters op social media waardoor het idee misschien nog meer wordt aangemoedigd. Toch moeten we ons bewust zijn dat de meeste dieren er niet zo blij van worden. Jassen tegen de regen kunnen misschien best handig zijn. Maar niet-functionele kleding en attributen bezorgen de dieren doorgaans alleen maar stress.

Gevoelige vacht

Volgens hondenpsychologen leveren deze verkleedpartijen de meeste honden veel stress op. Ze vinden het vaak niet fijn om ‘gevangen’ te zitten in een kledingstuk of hun pootjes door een broekje of mouwtjes te moeten steken. Vooral als dat ook nog geforceerd gebeurt.

Ook voor katten is het geen goed idee. Ze hebben een gevoelige vacht. Een verkleedpakje bezorgt hen een vervelend naar gevoel, vooral wanneer ze dit niet gewend zijn.

Foto ter illustratie: Pixabay

error: Sorry, het kopiƫren van tekst van Dierwijzer.nl is helaas verboden.