Honden en katten mogen toch geholpen worden in dierensalons

Voor de noodzakelijke hulp mogen honden, katten en konijnen sinds afgelopen dinsdag (12 januari) toch weer worden geholpen in de dierensalons. Maar alleen wanneer het welzijn van het dier in geding is.

Gesloten vanwege corona

In verband met corona moesten ook de dierentrimsalons hun deuren sluiten. Gelukkig is daar deze week verandering in gekomen. Trimmers mogen, wanneer de vacht voor een ongezonde situatie zorgt, het dier ophalen, behandelen en weer thuisbrengen. Het gaat dan om dingen zoals knopen en klitten in de vacht, of ontstekingen als gevolg daarvan. Wanneer het enkel gaat om het ‘mooier maken’ van het dier, dan is de behandeling niet toegestaan.

Dieren verwond

Door de lockdown proberen veel eigenaren hun huisdieren zelf te knippen. Dit gaat helaas niet altijd goed met soms verwondingen als gevolg. Het is heel erg logisch dat mensen zelf het dier zelf willen helpen. Toch blijft het knippen en trimmen van dieren echt een vak. De vakvereniging is dan ook blij en opgelucht dat de dieren weer professioneel geholpen kunnen worden.

Foto ter illustratie: Pixabay

error: Sorry, het kopiƫren van tekst van Dierwijzer.nl is helaas verboden.