Vakantieplannen? Regel het ook gelijk voor je huisdier!

De start van het nieuwe jaar is voor veel mensen het moment om lekker plannen te maken voor de  zomervakantie. Helaas wordt daarbij soms niet voldoende rekening gehouden met de huisdieren. Gaat het dier mee of blijft het thuis? Kan er oppas geregeld worden of moet het dier naar het pension? Als het dier meegaat, wordt het dan binnen- of buitenland, en wat zijn de invoereisen in het buitenland?

Het LICG constateert ieder jaar vlak voor de zomervakantie dat mensen veel  te laat beginnen met iets regelen voor het huisdier. Zo zijn bijvoorbeeld de vaccinaties niet op orde, waardoor het dier last-minute toch niet mee blijkt te kunnen. Of het dier wordt geweigerd in vliegtuig of bij de grens. Daarom het dringende advies van het LICG: regel ook de vakantie voor het huisdier nu alvast, zodra men weet wat de bestemming wordt. Dat voorkomt een heleboel stress op het laatste moment.

Huisdier blijft thuis

Mensen die hun dier thuislaten komen er achter dat het zeer moeilijk is om last-minute oppas te regelen. Kennissen en familie hebben vaak ook al eigen plannen en pensions zitten al vroeg vol. Bovendien is het belangrijk dat u uw oppasadres met zorg uitzoekt en er eerst eens  gaat kijken voor u een reservering maakt. Hoe is de verzorging en hoeveel tijd kan er aan uw dier besteed worden? Ziet alles er schoon uit, en zijn er mogelijkheden voor speciale verzorging zoals het geven van medicijnen?

Op huisdierspecialist.nl vindt u een overzicht van meer dan 200 Dibevo dierenpensions waar uw huisdier terecht kan. Goed onderdak vinden voor konijnen kan in het hoogseizoen soms extra moeilijk zijn. Op de website van Stichting Konijnenbelangen staat een overzicht van pensions die door hen zijn goedgekeurd. (tekst gaat verder na de foto)

Huisdier mag mee

Kan uw dier wel mee, dan is dat natuurlijk ontzettend gezellig: samen genieten van lekker weer, mooie wandelingen en een nieuwe omgeving! Maar ook dan moet u op tijd beginnen met de voorbereidingen. Zo heersen er in het buitenland soms ziekten die in ons land niet voorkomen. Uw huisdier kan hier behoorlijk ziek van worden. Het is belangrijk dat u uw dier hier zo goed mogelijk tegen beschermt. Bekijk onze informatie over dierziekten in het buitenland.

Als u uw huisdier meeneemt naar het buitenland, krijgt u te maken met de buitenlandse wet- en regelgeving. Dat kan soms aardig ingewikkeld worden, dus is het zaak u daar zo vroeg mogelijk in te verdiepen. Het LICG heeft voor u alle informatie over de invoereisen in het buitenland, zowel buiten Europa als binnen Europa op een rijtje gezet. Bekijk dus onze pagina’s reizen en vakantie en regel het goed voor uw huisdier!

Bron: LICG, foto’s ter illustratie Pixabay.

error: Sorry, het kopiëren van tekst van Dierwijzer.nl is helaas verboden.