Baasjes verkiezen huisdier boven familie en vrienden

Minder eenzaamheid tijdens corona vanwege huisdier

Ruim 87% van alle huisdierbezitters zit beter in zijn vel tijdens corona door de aanwezigheid van hun huisdier. De meerderheid zoekt zelfs eerder steun bij zijn of haar geliefde huisdier dan bij hun partner, familie en vrienden. Voor de huisdierbezitters met partner ligt dit percentage op 40%. Meer dan de helft van deze groep voelt zicht beter begrepen door hun huisdier. Voor huisdierbezitters zonder partner verkiest zelfs 76% hun huisdier boven familie en vrienden bij het vinden van steun. Dat blijkt uit een enquête van De Huisdiersuper.

Bijna alle huisdierbezitters voelen zich de laatste 2 jaar beter door de aanwezigheid van hun huisdier. Op mentaal vlak heeft hun huisdier voornamelijk gezorgd voor minder stress en meer ontspanning en gezelligheid. Daarnaast hebben de huisdieren er ook voor gezorgd dat men zich minder eenzaam voelt. Ruim twee derde heeft ook op fysiek vlak een positieve bijdrage gemerkt, omdat hun huisdier ze meer in beweging en in de buitenlucht heeft gehouden. (tekst gaat verder onder de foto)

Illustratie Dierwijzer.nl

Huisdieren oordelen niet

Over het geheel genomen zie je dat een huisdier een grote positieve invloed heeft op hun baas. Als reden geeft men onder andere aan dat huisdieren feilloos aanvoelen als er iets aan de hand is en niet oordelen. Het is ook prettig om gevoelens niet altijd in woorden uit te hoeven drukken. Een knuffel of een aai is vaak al voldoende om zich getroost te voelen. Zelfs 23% van de huisdierbezitters met partner voelt zich dan ook beter begrepen door zijn of haar huisdier en ruim 30% durft zijn gevoelens beter te uiten. Partners, familie en/of vrienden komen hier op de tweede plaats.

Dit onderzoek is gedaan bij 507 huisdiereigenaren door De Huisdiersuper.nl, de online dierenwinkel waar het welzijn van de dieren voorop staat. 

Bron: Huisdiersuper.nl

Foto’s ter illustratie: Pixabay

error: Sorry, het kopiëren van tekst van Dierwijzer.nl is helaas verboden.