Februari, maand van de gebitsverzorging

Het is bij dierenartsen inmiddels een traditie geworden dat de maand februari geldt als maand van de gebitsverzorging. Eigaren van honden en katten kunnen deze maand bij verschillende dierenartspraktijken terecht voor een gebitscontrole en handige poetstips.

Dierenartsen vinden deze extra focus nodig omdat een goede gebitsverzorging, net als bij mensen, ook voor dieren heel erg belangrijk is. Dagelijks poetsen is bij honden en katten is een vereiste. Veel eigenaren starten te laat met poetsen, vaak pas wanneer er klachten optreden.

Veel klachten

Onderzoek wijst uit dat 8 van de 10 honden en 2 van de 3 katten gebitsproblemen hebben, die bij eigenaren niet worden opgemerkt. Verwaarloosde tand- en tandvleesproblemen kunnen ernstige bloedingen en uitval van tanden veroorzaken. Het advies is dan ook om het gebit van je kat of hond vroegtijdig te laten controleren.

Ruim 900 dierenartsenpraktijken organiseren in februari extra spreekuren en acties om gebitsverzorging onder de aandacht te brengen. Op www.maandvandegebitsverzorging.nl kun je checken welke dierenart(en) acties hebben in jouw omgeving.

Bron: Licg

Foto: Pixabay

error: Sorry, het kopiƫren van tekst van Dierwijzer.nl is helaas verboden.