Decemberstips voor huisdiercadeautjes

Huisdieren horen er helemaal bij en maken deel uit van het gezin. Logisch dat ze ook meedoen wanneer er cadeautjes worden uitgepakt. Maar wat zou jouw huisdier nu zelf wensen?

Om daar achter te komen is het belangrijk te weten wat bij jouw huisdier past. Natuurlijk gedrag, persoonlijke voorkeur, de bouw en conditie van het dier zijn daarbij erg belangrijk.

Wat heeft deze soort of dit ras nodig?

Iedere diersoort of elk ras heeft eigen kenmerken en behoeftes die bepalen welke cadeautjes geschikt zijn. Vogelspeelgoed waarbij je je poten moet gebruiken is leuk voor een grasparkiet, maar een kanarie kan er niks mee. Diepe voerbakjes zijn geschikt voor een hond met een spitse neus, maar niet voor een kortsnuit. Een hamster wordt blij van een diep bak om in te graven, maar muizen hebben liever een mooi klimtoestel.

Persoonlijkheid van je dier

Welk cadeautje echt een schot in de roos is, hangt af van de persoonlijkheid van je dier. Houdt je dier van apporteren, dan is een bal met fluffy staart perfect. Wanneer het een speurder is, dan is een snuffelmat veel geschikter. Heb je een luie kat? Dan vindt hij een zacht mandje op de vensterbank vast geweldig. Een jager daarentegen wordt meer blij van speel-rails of een hengel.

Houd rekening met de leeftijd en conditie van je huisdier. Hoe actief kan hij zijn, is klimmen of springen wel verantwoord, of verwen je hem het meest met bijvoorbeeld een lekkere zachte kussen tegen gewrichtspijn.

Niet leuk

Nog even dit: Als verrassing zelf een huisdier geven is GEEN geslaagd cadeau. De komst van een nieuwe huisdier moet je goed voorbereiden. Het dier moet op een rustig moment kennismaken met de andere eventuele andere leden van het gezin, kinderen of andere huisdieren. De feestdagen zijn daarvoor niet het geschikte moment.

Een huisdierbijsluiter met daarbij alvast een tegoedbon, een mooi hok of ligkussen is een veel beter alternatief.

Bron: Licg

Foto: Pixabay

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: Sorry, het kopiƫren van tekst van Dierwijzer.nl is helaas verboden.