Dennis Weening terug op TV West met dierenprogramma

Den Haag, 2 januari 2020

Presentator Dennis Weening is weer even terug op het oude nest. Dennis zet zich in het nieuwe programma ‘Dennis in de Opvang’  in voor dierenopvangcentra in de Haagse regio. In de zesdelige serie helpt Dennis mee in de dagelijkse werkzaamheden, praat hij met dierenverzorgers en laat hij zien wat voor goed werk zij doen. Het programma is vanaf 15 januari elke woensdag te zien op TV West. 

Dennis in de opvang

In ‘Dennis in de opvang’ bezoekt Dennis Weening in iedere aflevering een andere dierenopvang in de regio. Deze instellingen hebben veel hoge kosten en een tekort aan donateurs en vrijwilligers, waardoor hun belangrijke werk in gevaar komt.

In de eerste aflevering loopt Dennis een dag mee met de vrijwilligers en medewerkers van het Haags Dierencentrum. We zien hoe het er aan toe gaat achter de schermen van dit oudste dierenasiel van Nederland. Honden worden geresocialiseerd door een honden gedragstherapeut en Dennis mag in een kamer vol gedumpte kittens. Het Haags Dierencentrum zorgt ervoor dat ze gesocialiseerd opgroeien en kunnen worden herplaatst. In de afleveringen die volgen bezoekt Dennis verder ‘Het Knaaghof’, ‘Dierenhospitaal en Dierenambulance Den Haag e.o.’, ‘Egelopvang Den Haag’, vogelopvang ‘De Wulp’ en knaagdieren opvang ‘Het Knagertje’.

Dennis Weening

Dennis Weening (41) begon zijn carrière als presentator bij TV West, in het programma ‘Westpop’. Hij had een administratieve baan bij de reclameafdeling van de regionale zender. Toen hij tijdens een personeelsfeest de microfoon pakte, bleek zijn talent vooral te liggen bij presenteren. Na TV West presenteerde Dennis bij landelijke zenders zoals MTV en RTL.  (tekst gaat verder onder de foto)

foto: MatZwart

Dennis haalde zijn kat Kitty uit het Haags Dierencentrum

“Wat mij opvalt is dat er ontzettend veel gedreven vrijwilligers bij de dierenopvang werken. Mensen die zich met hart en ziel elke dag voor zielige en gewonde dieren inzetten. Dat vind ik als groot dierenliefhebber echt mooi om te zien. Soms komen ze echt handjes tekort en in sommige gevallen denk ik dat ze nog meer behoefte hebben aan vrijwilligers dan aan geld.” Zelf haalde Dennis zijn kat Kitty uit het Haags Dierencentrum. 

In de uitzendingen zijn niet alleen aaibare dieren zoals honden en katten te zien. In de uitzending waarin Dennis bij vogelopvang ‘De Wulp’ is, probeert hij een fuut te vangen die behoorlijk agressief is. “Kom op Weening, je bent toch niet bang voor een fuut?!” roept hij in die aflevering, terwijl hij in een worsteling raakt met het dier.

Uitzendtijden en ontvangst

Het programma ‘Dennis in de opvang’ is vanaf woensdag 15 januari iedere woensdag vanaf 17.00 uur te zien op TV West. TV West is ook landelijk te zien via digitale tv-ontvangers (in de uitzendregio onder meer via kanaal 30 bij Ziggo). Online is het programma terug te zien via de gratis Omroep West app en via de website Omroepwest.nl. Klik hier voor meer informatie over de mogelijkheden van ontvangst van TV West.

foto: MatZwart

Bron: RTV West

Foto’s: MatZwart

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: Sorry, het kopiëren van tekst van Dierwijzer.nl is helaas verboden.