Dierenambulance De Waadhoeke zamelt in voor Australische dieren.

Margreet Bijman van Dierenambulance De Waadhoeke was, zoals zoveel mensen, aangedaan door de verschrikkelijke beelden van de vele bosbranden die Australië al een poosje teisteren. Zij en haar collega’s zijn echte dierenliefhebbers en vonden dat ze in actie moesten komen.

Koalaberen

Veel dieren zijn slachtoffer van de hevige branden en kunnen geen kant meer op. Vooral Koala’s zijn traag en kunnen daardoor niet op tijd vluchten. Ze verbranden in bomen of komen in opvangcentra terecht. Een speciaal koalaziekenhuis in het oostelijke kuststadje Port Macquarie heeft het nog nooit zo druk gehad met het verzorgen van gewonde wilde dieren. Behalve koala’s heeft de kliniek ook talloze vogels, kangoeroes, schildpadden en andere dieren binnengekregen. „Het zijn maar weerloze kleine diertjes die niets verkeerd doen. Ze hebben al zo veel problemen en zij al zo veel van hun leefomgeving verloren”, zei teamleider Gabi Rivett.

Geld doneren aan IFAW

Margreet: Wij zijn deze actie gestart om o.a. dit ziekenhuis financieel te steunen. Al het geld wat binnenkomt wordt door ons gedoneerd aan dierenwelzijnsorganisatie IFAW. Volgens de woordvoerder van IFAW kunnen dankzij dat geld koala’s in de getroffen gebieden worden opgespoord en in veiligheid gebracht worden. “Als ze eenmaal veilig zijn, hebben ze een speciale behandeling nodig. Het zijn gevoelige dieren.”

Wil je ook helpen?

Mensen die willen helpen met een donatie, kunnen dit doen via https://www.doneeractie.nl/doneeractie-voor-de-dieren-in-australie/-40583

Help de Australische dieren

.Foto’s: Pixabay

error: Sorry, het kopiëren van tekst van Dierwijzer.nl is helaas verboden.