Europees parlement wil illegale hondenfokkerijen aanpakken

Als het aan het Europees parlement ligt worden illegale hondenfokkerijen, vooral in Oost-Europa, streng aangepakt. Ook zal er een Europees registratiesysteem komen om de handel, waarmee veel dierenleed gepaard gaat, te stoppen.

Handel in puppy’s

Het Europees parlement wil dat de handel in puppy’s aan banden wordt gelegd. In de malafide hondenhandel gaat veel geld om, terwijl de honden zelf vaak onder erbarmelijke omstandigheden worden gefokt en weinig tot geen medische zorg krijgen. Het gebeurt dan ook vaak dat pups, kort nadat ze zijn aangeschaft, ziek worden of zelfs overlijden.

Volgens de cijfers van de Europese Commissie worden er maandelijks circa 46.000 honden verhandeld. De kopers daarentegen weten vaak niet dat de dieren onder deze omstandigheden zijn gefokt en soms ziektes met zich meedragen.

EU-breed registratiesysteem voor honden en katten

Om de illegale handel en massafokkerij aan te pakken wil het Europees parlement dat er een EU-breed registratiesysteem komt voor honden en katten. Dat is op dit moment nog een bevoegdheid van de lidstaten zelf. Ook moeten er hogere straffen komen voor diegene die deze handel mogelijk maken.

Bron: NOS

Foto ter illustratie: Pixabay

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: Sorry, het kopiƫren van tekst van Dierwijzer.nl is helaas verboden.