Gewonde hond Mischa moet in slaap geaaid worden

Het gaat iets beter met de hond Mischa die vorige week maandag op het strand bij Zoutelande werd aangevallen door vier pitbulls. Vorige week moest eigenaar Annetta Poppe uit Meliskerke nog wél terug naar de dierenarts omdat de gewonde oren van haar hond gingen ontsteken. ”En ‘s nachts moet ik soms bij haar liggen als ze begint te dromen. Dan aai ik haar tot ze in slaap valt”.

De 2-jarige Mischa liep bij de aanval diverse verwondingen op en krijgt nu onder meer antibiotica om het genezingsproces te bevorderen. Een bezoek aan de dierenarts is voor Mischa op dit moment bepaald geen plezier. Deze week moest ze zo ongeveer de dierenartspraktijk ingesleept worden. ”Dat vindt ze niet fijn en we zullen de komende tijd nog vaker terug moeten”, zegt Annetta Poppe.

Halskap van plastic

Inmiddels is Mischa uitgerust met een halskap van plastic om te voorkomen dat ze aan haar oren gaat zitten. De hond van de buren begroette ze deze week vol levenslust. ”Maar spelen met een kap op is niet zo praktisch. Dus we hebben haar even weg gehouden”.

Getuigenoproep

Bij de politie hebben zich inmiddels enkele mensen gemeld met informatie over het incident. Toch ontbreekt – voor zover bekend – ieder spoor naar de eigenaar/eigenaren van de pitbulls die de aanval openden. Op Facebook roep de politie meer getuigen op. Afgelopen woensdag deed Annetta Poppe officieel aangifte van het bijtincident.

Bron: www.omroepzeeland.nl

Foto: Screenshot uit de videoreportage van Omroep Zeeland

error: Sorry, het kopiëren van tekst van Dierwijzer.nl is helaas verboden.