Dierenhandelaar op internet licht mensen op met zieke dieren

Ze dacht dat ze een lief gezond biggetje had gekocht, maar dat pakte anders uit. Op Marktplaats reageerde Sandra Ordelman op een advertentie over schattige mini-biggetjes. Maar na de aankoop bleek het diertje ernstig ziek te zijn en inmiddels lopen de zorgkosten al aardig op.

Volgens Sandra geeft de verkoper niet thuis. Na een post op Facebook bleek dat er meerdere gedupeerden zijn van dezelfde dierenhandelaar. Ook de mini-big van Sabrina bleek ernstig ziek, hij overleed binnen een week.

‘Klagen helpt niet’

Gedupeerde Sandra Ordelman kocht het dier op 16 januari en al snel bleek dat er veel mis was met de gezondheid van de kleine big. ”We hebben er 200 euro voor neergelegd. Maar kort daarna bleek de big al ernstig ziek, een longontsteking en schurft. Volgens de dierenarts is het een verwaarloosde longontsteking. Inmiddels lopen de deur plat bij de dierenarts. want de big is nog steeds niet hersteld. We zijn er nog eens 250 euro kwijt. Ik heb meerdere keren gebeld met de verkoper en hij reageerde steeds niet. Inmiddels heeft ie wel gereageerd en zegt hij dat de kosten vergoed worden, maar ik hoor niets meer.”

‘Nog geen meldingen ontvangen’

Jan Willem Gussinklo van Marktplaats zegt dat zij nog geen meldingen hebben ontvangen over deze bepaalde verkoper: ”Wat ontzettend rot dat deze mensen een negatieve ervaring hebben gehad met deze verkoper en vooral dat de gezondheid van de dieren slecht is. We hadden tot op heden nog geen meldingen ontvangen over deze advertentie en aanbieder. Wij hebben dit wel voorgelegd bij de NVWA, zodat zij met hun expertise dit goed kunnen inschatten.

Daarnaast willen we gedupeerden altijd vragen om melding te maken via de meld-knop onderaan advertenties. Daarmee kan Marktplaats in alle gevallen snel actie ondernemen”

Bron: Hartvannederland.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: Sorry, het kopiëren van tekst van Dierwijzer.nl is helaas verboden.