Hond over hekwerk gegooid

MEPPEL – De politie, gemeente en dierenambulance zijn afgelopen donderdag en vrijdag uren bezig geweest om een hond bij het Wilhelminapark te vangen.

De dierenambulance kreeg de melding op donderdagavond binnen en is polshoogte gaan nemen. Zij hebben geporbeerd om de hond te vangen maar dat mislukte.

Uiteindelijk is de actie gestaakt omdat de hond te bang was om gevangen te worden. Er werd besloten om de volgende ochtend verder te gaan.

De hond liet zich opnieuw niet vangen waarop de politie werd gebeld. Die kwamen met de hondenbrigade ter plaatse uit Groningen en Leeuwarden.

Uiteindelijk is de hond gevangen door middel van een ren. De dierenambulance heeft de hond naar een asiel gebracht waar hij is nagekeken. De hond had geen chip en was niet geregistreerd.

Gezien de omstandigheden waar de hond werd aangetroffen en de hoogte van het hek gaat men er van uit dat de hond over het hek is gezet danwel gegooid. Mocht iemand de hond herkennen of weten wie de eigenaar is dan kan men contact opnemen met de politie.

Foto: Dierenambulance Meppel/Steenwijk

Bron + foto’s: www.drentsnieuws.nl

Tekst: Rick Jongsma

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: Sorry, het kopiƫren van tekst van Dierwijzer.nl is helaas verboden.