Honden heten Max, katten Simba

Dit jaar is voor de vijfde keer op rij Max de meest populaire naam voor honden. Voor katten bleek Simba dit jaar het meest te zijn gekozen. Dit bleek uit het jaarlijks onderzoek van huisdierenverzekeraar Reaal Dier & Zorg.

Max maakt grote stappen

Of de populariteit van de naam Max nu wordt aangeslingerd door door autocoureur Max Verstappen is niet onwaarschijnlijk. De naam Lola is dit jaar een nieuwe binnenkomer. De resterende drie namen zijn Pip, Bella en Bo.

Meer wisselingen bij katten

Bij de katten is het iets spannender dan bij de honden. Vorig jaar was de naam Luna nog topfavoriet, dit jaar komt de naam niet meer voor in de top 5. De nieuwe nummer 1 Simba is daarentegen een nieuwe binnenkomer. Dat geldt ook voor de namen Bella (3) en Milo (5). Simba en Nala zijn beide namen uit de Lion King. Door de geplande remake van The Lion King wordt verwacht dat deze namen het nog wel een poosje goed zullen doen.

Het onderzoek naar dierennamen wordt sinds 2006 uitgevoerd door Reaal Dier & Zorg. Zij doen dit op basis van gegevens van ruim 120.000 polishouders.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: Sorry, het kopiƫren van tekst van Dierwijzer.nl is helaas verboden.