App Megvii: Honden neusherkenning

Gezichtsherkenning is bij ons mensen al redelijk ingeburgerd. Bijvoorbeeld even je iPhone voor je gezicht houden om hem te ontgrendelen. Het Chinese bedrijf Startup Megvii is marktleider op het gebied van deze technologie en komt nu met een versie voor honden.

Unieke neus

Mensen kunnen worden geïdentificeerd aan de hand van o.a. het gezicht of een vingerafdruk. De neus van een hond blijkt ook uniek. Met deze nieuwe app scan je de neus van de hond vanuit verschillende hoeken en registreer je hem of haar. De app werkt volgens Megvii voor 95% nauwkeurig. Je kunt hem bijvoorbeeld gebruiken wanneer je je lieve viervoeter kwijt bent. Er zijn op deze manier inmiddels ruim 15.000 honden herenigd met hun baasje. De nieuwe apps zijn op dit moment nog niet te downloaden in de Nederlandse App Store en Playstore.

Finding Rover

In Amerika wordt de app ‘Finding Rover’ veel gebruikt om honden en katten te registreren en te koppelen aan hun baasjes. Wanneer een dier wordt gevonden kan de neus wordt gescand en is het eenvoudig te controleren of deze wordt vermist.

In Nederland worden veel (huis)dieren door de dierenarts gechipt voor registratie zodat ze – wanneer ze worden gevonden – kunnen worden uitgelezen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: Sorry, het kopiëren van tekst van Dierwijzer.nl is helaas verboden.