Honden wassen niet slecht met juiste producten

Het is weer die tijd van het jaar, de dagen worden langer, onze wandelingen worden avontuurlijker en natuurlijk is zwemmen nu veel leuker geworden! De vogels zingen, het gras groeit, de lucht is fris en onze honden … nou, ze ruiken minder fris.

Het is ook die tijd van het jaar waarin we een dierenwinkel binnenlopen en wat hondenshampoo oppikken, omdat de buitenwereld veel sneller onze huizen binnen lijkt te komen en hoewel de natuur fantastisch is, willen we misschien niet per se dat onze honden (en huizen) ruiken als een moeras! Dit warmere weer is geweldig omdat we nu zelfs onze grootste harige vrienden gemakkelijk in de tuin (of de kleinere vrienden bijvoorbeeld in onze badkamers) kunnen wassen -op avontuur om ze weer fris te laten ruiken! (tekst gaat verder onder de foto)

Nogga Dude

Zodra je de dierenwinkel binnenloopt, voel je je een beetje verwend met keuzes. Heb je er ooit bij stilgestaan ​​hoeveel verschillende soorten shampoo je tegenwoordig kunt kopen? Van Bubblegum-geuren tot producten die de kleur van de vacht intenser maken … het is bijna een gangpad bij de Etos, echter alleen vol shampoos voor huisdieren! Wat moet je kopen? Er is zoveel keuze! Dus hoe kom je tot de juiste keuze voor uw huisdier?

Ten eerste is het belangrijk dat je weet dat producten voor huisdieren niet worden gemaakt zoals menselijke producten. De huisdierenindustrie is niet gereguleerd en zelfs de best ruikende shampoos kunnen slecht zijn voor onze huisdieren. Je twijfelt nu wellicht of eenmalig gebruik wel echt zo schadelijk kan zijn. Helaas is dit wel de realiteit. 

Er wordt veel zorg en onderzoek gedaan naar producten voor mensen, maar relatief gezien zijn we een stuk sterker dan onze huisdieren. Onze huid is 7x dikker dan die van onze honden… Dit betekent zelfs voor die “eenmalige wasbeurt”, dat het erg belangrijk blijft om het beste product voor uw hond te kiezen!

We hebben allemaal wel eens iemand horen zeggen dat het is slecht om je hond (vaak) te wassen. Maar heb je je ooit afgevraagd waarom dit fabeltje zo hardnekkig de ronde maakt? Een product dat niet zorgvuldig is samengesteld om voor de huid van uw huisdier te zorgen, is inderdaad niet gepast voor onze gevoelige vrienden en kan hun huid zelfs beschadigen en de vetlaag verwijderen. Het verwijderen van deze essentiële vetlaag kan ervoor zorgen dat je huisdier erger gaat ruiken na het wassen (komt het je bekend voor?), de huid begint te jeuken, dat ze hotspots krijgen en in het ergste geval dat uw huisdier een dierenarts nodig heeft…
Na al deze doemscenario’s te hebben doorgelezen zou je dus inderdaad kunnen denken “misschien is het beter om mijn huisdier gewoon niet te wassen”. Gelukkig is dat helemaal niet zo! Net als voor ons mensen zijn er producten beschikbaar die zorgen voor de huid en vacht die voeden, en uw huisdier heerlijk laten ruiken! (tekst gaat verder onder de foto)

Nogga, ook voor langharige honden

De uitdaging is om te weten wat je precies zoekt! (En misschien de grootste uitdaging is niet om ons hele assortiment te kopen!)

Het maakt niet uit of u uw huisdier één keer per jaar of één keer per week wast. Het is altijd belangrijk om voor het beste product te kiezen: een product dat voor de huid en de vacht zorgt – en Nogga heeft producten ontwikkeld die beide doen! Bij Nogga vind je producten die de huid zachtjes reinigen, voeden en hydrateren, zodat uw huisdier niet alleen fris is, maar vooral ook de best mogelijke gezondheid voor huid en vacht kan behouden! Nogga’s productenlijnen zijn zorgvuldig samengesteld en bieden de perfecte zorg voor elk huisdier, groot en klein. We raden aan het giswerk weg te laten en te kiezen voor zekerheid op het gebied van huid- en vachtverzorging.

Wilt u meer weten over de behoeften van uw huisdier en zijn huid en vacht? Bekijk onze pagina’s en webinars voor meer informatie, persoonlijk advies en zorgprogramma’s voor je geliefde!

Tekst en foto’s: Nogga

error: Sorry, het kopiëren van tekst van Dierwijzer.nl is helaas verboden.