Open dag Dierenambulance Zuidwest-Drenthe 24/11

Hoogeveen – De Dierenambulance Zuidwest Drenthe opent zaterdag 24 november de deuren van het nieuwe onderkomen aan de Stephensonstraat 112 in Hoogeveen. Die dag is iedereen van harte welkom om tussen tien uur ’s ochtends en vier uur ‘s middags een kijkje te komen nemen.

De dierenambulance was voorheen gehuisvest aan de Brinkstraat in Hoogeveen. Bij het nieuwe pand is meer parkeergelegenheid voor de wagens. Bovendien is ruimte voor tijdelijke vooropvang van dieren die overgebracht moeten worden naar de diverse opvangen.

De Dierenambulance is nog op zoek naar nieuwe vrijwilligers. Mensen die hiervoor interesse hebben, worden uitdrukkelijk uitgenodigd naar de open dag te komen. Tijdens de open dag is er van alles te doen in en rondom het gebouw aan de Stephensonstraat.

Huisdier chippen

Er wordt tekst en uitleg gegeven over het werk van de dierenambulance. Verder is er een snuffelmarkt, waar onder andere Amivedi, de hondenschool en de dierenvoedselbank acte te présence geven. Bezoekers van de open dag kunnen deelnemen aan een workshop hondenspeeltjes maken. Voor de kinderen is er o.a. een springkussen en een ranjakoe.

Tussen tien en twaalf uur kunnen mensen hun huisdier laten chippen door een dierenarts voor een gereduceerd tarief (25 euro). Het chippen en juist registeren van huisdieren is erg belangrijk, om verdwaalde en zwervende dieren snel te kunnen herenigen met hun eigenaren.

Hulp aan dieren in nood

De Dierenambulance Zuidwest Drenthe is 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar op telefoonnummer 088-811 33 60. Het werkgebied omvat de gemeenten Hoogeveen, Meppel, Staphorst, Steenwijkerland, Westerveld, De Wolden en Zwartewaterland. De medewerkers op de Dierenambulance bieden eerste hulp aan dieren in nood en helpen met het vervoer van gewonde en gevonden (huis)dieren van en naar een dierenarts of opvangcentrum.

Bron: www.hoogeveenschecourant.nl

Foto: Dierenbescherming

error: Sorry, het kopiëren van tekst van Dierwijzer.nl is helaas verboden.