Partij voor de Dieren wil vuurwerkverbod

Pijnacker-Nootdorp – Driekwart van de inwoners van Pijnacker-Nootdorp wil dat de overlast van vuurwerk wordt ingeperkt. Dat blijkt uit een enquête die gehouden is door de lokale krant Telstar Online. De Partij voor de Dieren pleit daarom voor een vuurwerkverbod of ten minste een uitbreiding van het aantal vuurwerkvrije zones in de gemeente.

Gemeenten hebben van het Rijk de ruimte gekregen zelf te beslissen hoe vuurwerkoverlast kan worden tegengegaan, bijvoorbeeld door het instellen van een vuurwerkverbod. De lokale krant Telstar Online heeft hierover een enquête onder een grote groep inwoners gehouden. Daaruit kwam onder meer naar voren dat slechts 25 procent van hen alles bij het oude wil laten. Driekwart wil juist dat het afsteken van vuurwerk rond de jaarwisseling wordt ingeperkt.

Voor de Partij voor de Dieren in Pijnacker-Nootdorp is de vuurwerkoverlast voor mens, dier en milieu aanleiding bij burgemeester en wethouders te pleiten voor een algeheel vuurwerkverbod in de gemeente. En als dat er komt, of het gemeentebestuur daarvoor in de plaats eventueel een centrale vuurwerkshow wil laten houden.

Als het college van B&W geen algeheel vuurwerkverbod instelt, wil de Partij voor de Dieren dat het aantal vuurwerkvrije zones wordt uitgebreid. In dat geval wil de partij weten om welke gebieden het gaat. Ook vraagt de partij welke mogelijkheden het college nog meer ziet om de overlast van vuurwerk voor mens, dier en milieu in Pijnacker-Nootdorp te verminderen.

Carla van Viegen, fractievoorzitter van de Partij voor de Dieren in de gemeenteraad van Pijnacker-Nootdorp: ‘Het is wel duidelijk dat de overgrote meerderheid van de inwoners van onze gemeente de vuurwerkoverlast zat is. Veel mensen zien het liefst een totaal vuurwerkverbod. En anders in elk geval een sterke uitbreiding van zones waar geen vuurwerk mag worden afgestoken, bijvoorbeeld rond dierenverblijven.’

Bron: www.telstar-online.nl

Foto: Pixabay

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: Sorry, het kopiëren van tekst van Dierwijzer.nl is helaas verboden.