Rouwende hond waakt al anderhalf jaar op plek waar baasje verongelukte

Een hartverscheurend bericht uit Griekenland. Daar wacht een hond al anderhalf jaar op zijn baasje die op 9 november 2017 op 40-jarige leeftijd omkwam tijdens een ongeluk met een cementwagen, aldus de lokale nieuwszender Nafpaktia News. Sindsdien waakt hij er dagelijks en wil hij niet meer van die plek vandaan.

Hok gebouwd

Omwonenden van de stad Nafpaktos hebben voor de hond – die inmiddels de bijnaam ‘Greek Hachiko’ heeft gekregen – een hok gebouwd op de plek. Ook brengen ze hem eten, water en dekens. Omstanders hebben geprobeerd hem te adopteren. Alles zonder succes: ‘Greek Hachoko’ is niet van de bewuste plek weg te krijgen. In weer en wind blijft de hond – waarvan de echte naam niet bekend is – waken op de plek waar zijn geliefde baasje omkwam.

Het is ook niet bekend hoe hij de exacte plek terecht is gekomen, aangezien het ongeveer 12 kilometer van zijn huis vandaan is.

Trouw tot na de dood

Dit verhaal lijkt erg op de Japanse hond Hachiko die vanaf 1925 10 jaar lang op een station in Tokyo wachtte op zijn overleden baasje. Na de dood van Hachiko werd er zelfs een standbeeld geplaatst ter herinnering aan deze bijzondere hond.

omstanders bouwden een onderkomen voor de hond

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: Sorry, het kopiƫren van tekst van Dierwijzer.nl is helaas verboden.