Start Dieren Voedselbank De Waadhoeke

Sexbierum- Richard en Margreet Bijman uit het Friese Sexbierum zijn in juni vorig jaar gestart met De stichting Dierenambulance & Dierentaxi De Waadhoeke om daarmee dieren en hun baasjes te kunnen helpen in de gemeenten Waadhoeke en Harlingen. Vorige week hebben ze dit uitgebreid met een voedselbank voor dieren.

Het echtpaar Bijman heeft de nodige ervaring op het gebied van dierenwelzijn. Beide echtelieden zijn in hun leven werkzaam geweest bij verschillende organisaties. Mede daardoor voelde Richard zich vorig jaar geroepen om zelf een organisatie te beginnen. De daad werd bij het woord gevoegd en Dierenambulance & Dierentaxi De Waadhoeke was een feit. Samen met een groep vrijwilligers zetten ze zich met liefde in voor de dieren.

Richard: ‘Het afgelopen jaar hebben we gemerkt dat gezinnen met huisdieren – die in de sociale bijstand zitten of geraken – vaak behoorlijk moeite hebben om het voer en benodigdheden voor hun huisdier te kunnen (blijven) bekostigen. Dit is natuurlijk een trieste situatie. Vaak geven deze huisdieren hun baasje(s) enige hoop en liefde in deze toch al moeilijke periode. Schrijnend wordt het wanneer ze vanwege de financieel situatie ook nog afstand moeten doen van geliefde huisdier. Dit is zowel voor het dier als ook voor zijn of haar baasje een slecht scenario. Om dit te voorkomen zijn wij de dieren voedselbank gestart‘.

Mensen uit de gemeenten Waadhoeke en Harlingen die in de sociale bijstand zitten of geraken kunnen een aanvraag voor hulp indienen bij de stichting. Dit kan online via www.dierenambulancedewaadhoeke.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: Sorry, het kopiëren van tekst van Dierwijzer.nl is helaas verboden.