Twee op de drie baasjes liever met kat dan vrienden

De band tussen baasjes en hun liefste viervoeter is vaak heel erg hecht. Ze maken veel tijd vrij om hun kat(ten) voldoende aandacht te kunnen geven. Soms laten ze vanwege hun geliefde kat dingen voorbij gaan. Spontaan een weekendje weg kan natuurlijk lastig zijn wanneer je je kat moet achterlaten.

Miauwende viervoeters

De liefde voor je kat is natuurlijk een goede zaak wanneer je er niet in doorslaat. Toch blijkt uit een onderzoek van het Amerikaanse kattenbakmerk Fresh Step dat veel mensen meer tijd aan hun miauwende viervoeters besteden dan aan hun vrienden.

Ruim duizend uur per jaar

Kattenbaasjes spenderen gemiddeld 20 uur per week aan hun kat. Op jaarbasis is dat 1016 uur. Deze tijd bestaat uit het verzorgen en eten geven, maar ook knuffelen en praten met hun geliefde kat. Voor twee van de drie ondervraagden betekent het dus dat ze hun kat meer zien dan hun vrienden. 84% beschouwt zijn of haar kat dan ook als een volwaardig lid van de familie.

Zeven foto’s per dag

Deze ‘quality time’ wordt overigens vaak op de gevoelige plaat vastgelegd. Katteneigenaren zouden gemiddeld tenminste zeven foto’s per dag maken van poeslief. In veel dierenliefhebbers zit dus een echt ‘kattenvrouwtje’ verborgen.

Foto ter illustratie: Pixabay

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: Sorry, het kopiƫren van tekst van Dierwijzer.nl is helaas verboden.