Vaccineren is ook nu belangrijk!

Vanwege de coronacrisis hanteren een heleboel dierenartsen aangepaste regels. Zo kan het zijn dat je gevraagd wordt om met je (huis)dier in de auto te wachten totdat je aan de beurt bent. Ook het inloopspreekuur kan vervallen zijn of kun je er alleen voor spoedeisende hulp terecht.

Ondanks deze veranderingen is het advies om de vaccinaties niet te laten verlopen. Daarmee kun je voorkomen dat jouw dier meer risico loopt om ziek te worden. Ga het vaccineren dus niet zomaar uitstellen.

Honden

Honden worden standaard gevaccineerd tegen hondenziekte, hepatitus en het parvovirus. Deze vaccins blijven drie jaar geldig. Daarnaast wordt meestal jaarlijks de vaccinatie tegen de ziekte van Weil gegeven. Deze moet ieder jaar worden herhaald.

Katten

De basisvaccinaties voor katten bestaan uit vaccinatie tegen niesziekte en kattenziekte. De vaccinatie tegen niesziekte wordt normaliter jaarlijks gegeven. De vaccinatie tegen kattenziekte iedere drie jaar.

Konijnen

Het is belangrijk voor konijnen om ze jaarlijks in te enten tegen myxomatose en VHD. Nu de temperaturen oplopen, de muggen meer beginnen te vliegen en mensen meer in,- en uitlopen neemt het risico op deze ziektes toe.

Verloopt de vaccinatie binnenkort?

Overleg dan met je dierenarts. Per dier, ziekte of situatie kan worden bekeken of het uitstellen van de vaccinatie wel of niet verstandig is. Voor jonge dieren, die hun puppy,- of kittenvaccinaties nog moeten hebben, is het erg belangrijk dat hun vaccinaties goed geregeld zijn.

Foto ter illustratie (Pixabay)

Bron: Licg.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: Sorry, het kopiƫren van tekst van Dierwijzer.nl is helaas verboden.