Verlamde hond versuft door oververhitting

In een achtertuin in Raamsdonksveer werd gisteren een ernstig verlamde hond aangetroffen. Hij lag in de volle zon en kon zich niet meer verplaatsen naar zijn drinkbak. Deze stond onder een parasol. De eigenaar van de hond was op het werk.

De politie trof de hond ernstig versuft aan en heeft direct de dierenarts gebeld. In de tussentijd is de politie over de schutting geklommen en heeft het dier water gegeven en een doek gespannen zodat de hij in de schaduw kwam te liggen. De poten en de nek werden gekoeld met natte doeken.

41,5 graden

De dierenarts die inmiddels was gearriveerd constateerde een lichaamstemperatuur van 41,5 graden. Bij 42 graden treedt een levensbedreigende situatie op. Daarom werd een deel van de schutting verwijderd zodat ze de hond op een brandcard naar de dierenkliniek konden vervoeren. Met de hond gaat het nu gelukkig weer wat beter. Tegen de eigenaar is een proces verbaal opgemaakt en afspraken gemaakt betreffende de zorg voor de hond.

Beschut en voldoende water

Gelukkig kwam de hulp voor deze hond net op tijd. Helaas gaat het ook vaak mis. Zorg met warm weer altijd voor voldoende drinkwater en een beschutte plek voor je huisdier.

Foto: Ter illustratie Pixabay

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: Sorry, het kopiƫren van tekst van Dierwijzer.nl is helaas verboden.