Wolfhond

Wolf Alteveer blijkt hond Donya

Vorige week vrijdag werd er in het Groningse Alteveer een ‘wolf’ gespot. Althans, dat werd gedacht. Het bleek uiteindelijk om een hond te gaan.

Biotoop voor wolven

De uit Onstwedde afkomstige Peter Langendijk maakte een video van het dier en stuurde deze naar RTV Noord. Pim Lollinga van Faunavisie Westernieland werd gevraagd er naar te kijken. Hij was voor 95% overtuigd dat het om een wolf ging. ‘Alteveer is een plek waar wolven voor kunnen komen. Ook liep de ‘wolf’ tussen de bietenvelden. Dat is wel een biotoop waar wolven eten kunnen vinden. Wanneer de ontlasting wordt onderzocht op DNA kunnen we 100% bevestigen dat het om een wolf gaat ‘, aldus Lollinga.

Saarlooswolfhond

Glenn Lelieveld, coördinator van het landelijke wolvenmeldpunt, had echter een andere mening. ‘De grootte van het dier, lange staart en witte borst zorgt ervoor dat het onmogelijk een wolf kan zijn maar eerder een Saarlooswolfhond. Ook is het momenteel totaal niet het seizoen voor wolven om te migreren’, aldus Lelieveld.

Lieve Donya

Aan de onzekerheid kwam al snel een einde. Het gefilmde dier bleek inderdaad een Saarlooswolfhond te zijn.

Het was Donya, de lieve hond van Marietje Rijks. Marietje’s zoon Eerko dacht bij het zien van de video vrijwel direct dat het om de hond van z’n moeder ging. Donya was blijkbaar even ontsnapt en naar het erf van de overburen gelopen. Volgens Eerko worden hun wolfshonden wel vaker aangekeken voor wolven. Hij vindt het allemaal wel grappig en kan er dan ook om lachen.

Foto is ter illustratie (Pixabay) en betreft niet saarlooswolfhond Donya.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: Sorry, het kopiëren van tekst van Dierwijzer.nl is helaas verboden.