(update) 2 honden gered van bloedhete balkons

(Update 25 juli 2019 op onderstaand artikel – De hond die op een balkon in Capelle a/d IJssel is aangetroffen is helaas overleden).

Gisteren zijn er op twee verschillende plaatsen honden gered van bloedhete balkons.

In eigen braaksel

In Capelle a/d IJssel haalde de politie een hond van een balkon die in zijn eigen braaksel lag. Het arme dier lag in de volle zon en had geen schaduwplek. Ook was er geen water aanwezig en had hij een lichaamstemperatuur van 41,5 zo beschreef de politie van Rotterdam-Oost, basisteam IJsselland op hun Facebookpagina.

De hond is met spoed naar de dierenarts gebracht waar hij werd gekoeld. Daardoor kwam hij langzaam weer bij. Of het dier er iets aan overhoudt is nog niet duidelijk. De hond is in beslag genomen en tegen de eigenaar is proces-verbaal opgemaakt. Wanneer hij weer beter is, wordt er een nieuw opvangadres voor hem gezocht.

In Wormerveer werd gistermiddag door de politie ook een hond aangetroffen op een balkon. Hij zat opgesloten en kon geen kant op. De dierenambulance werd ingeschakeld en er werd besloten hem daar met behulp van de brandweer direct vandaan te halen. Het gaat naar omstandigheden gelukkig weer redelijk goed met de hond.

Levensgevaarlijk

Extreme hitte is in dit soort situaties levensgevaarlijk voor honden. Houd ze zoveel mogelijk uit de zon, zorg voor verkoeling en voldoende drinkwater.

Foto: Pixabay, ter illustratie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: Sorry, het kopiëren van tekst van Dierwijzer.nl is helaas verboden.