Asiels voller door vakantie

Het lijkt een cliché maar het is helaas ieder jaar weer een feit. Met de zomervakantie voor de deur stromen de asiels weer vol. Extra vrijwilligers moeten vaak alle zeilen bijzetten om deze drukte op te vangen.

Blok aan het been

De vakantie is voor bepaalde mensen toch een reden om hun huisdier weg te doen. Te gemakkelijk en ondoordacht worden huisdieren aangeschaft. Al snel hebben ze spijt en wordt het dier een blok aan het been. Om er vanaf te komen worden ze soms willekeurig gedumpt. Anderen weten nog wel de weg naar het asiel te vinden. Tijdsgebrek wordt meestal als reden opgegeven. Over de ware reden wordt meestal gezwegen.

Overuren

Al deze extra honden, katten en andere dieren moeten worden verzorgd. Het kammen, voeren, wandelen en het schoonmaken van de verblijven komt allemaal ‘op de schouders’ van de vrijwilligers. Bij veel organisaties worden er dan ook structureel mensen gevraagd die zich belangeloos willen gaan inzetten voor het welzijn van deze dieren.

Consequenties

Het is belangrijk dat mensen zich heel goed beseffen wat de consequenties zijn wanneer ze een huisdier aanschaffen. Denk heel goed na voor je definitief besluit. Een huisdier neem je voor een langere periode. In een opwelling worden ze vaak te snel en ondoordacht aangeschaft, waarna er net zo makkelijk weer afstand van wordt gedaan. En dat verdienen ze niet!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: Sorry, het kopiëren van tekst van Dierwijzer.nl is helaas verboden.