Dieren hulpverleners draaien overuren

In heel Nederland draaien veel dierenambulances en asiels op dit moment overuren. Met man en macht proberen vrijwilligers de grote stroom aan meldingen te verwerken.

Vakantieperiode

In en rondom de vakantieperiode zien veel organisaties een stijging van het aantal dieren dat hulp nodig heeft – of nog erger – aan z’n of haar lot is overgelaten. We hebben de laatste weken meerdere berichten gepubliceerd over dieren die bijvoorbeeld tijdens de extreme hitte zonder water en schaduwplek werden achtergelaten. Ook wanneer eigenaren op vakantie gaan worden er niet altijd goede maatregelen getroffen voor de (huis)dieren die achterblijven.

Schrijnend

Schrijnende berichten bereikten ons: Gedumpte schildpadden in de Achterhoek, kittens die in Woudenberg uit een rijdende auto zijn gegooid, een vastgebonden hond in Amsterdam, achtergelaten konijnen op een heet balkon in Zwolle en ga zo maar door. In negen van de tien gevallen is het dierenleed rechtsreeks te wijten aan nalatigheid van de eigenaren. Deze hebben het (te) druk met bijvoorbeeld hun vakantie waardoor ze zich niet of te weinig bekommeren om het welzijn van hun dieren.

Verzorgen met liefde

Gelukkig is de groep dierenbezitters die niet goed voor zijn of haar huisdier zorgt laag. De meeste mensen verzorgen hun dieren met liefde en toewijding. Een feit blijft dat elk geval van dierenmishandeling er een teveel is en moet worden voorkomen.

Respect voor vrijwilligers

De vrijwilligers die zich iedere dag weer belangeloos inzetten voor het welzijn van deze dieren verdienen dan ook een groot respect. Met man en macht proberen zij te redden, te verzorgen, te troosten en te herplaatsen. Daarbij zijn ze grotendeels afhankelijk van (financiële) steun van derden. De dierenambulance of asiel bij u in de buurt kan uw gift dus heel erg goed gebruiken.

Nieuwe collega’s

Ook vragen zij met regelmaat nieuwe collega’s. Bent u begaan met het welzijn van dieren? En wilt u zich daarvoor belangeloos inzetten? Overweeg dan eens om vrijwilliger te worden. De dieren zullen u dankbaar zijn.

Foto: Dierenambulance De Meren

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: Sorry, het kopiëren van tekst van Dierwijzer.nl is helaas verboden.