Samenwerkende dierenambulances redden met frituurvet besmeurde ganzen

Aalsmeer – Gisteren trof dierenambulance De Ronde Venen/Amstelland in Aalsmeer tientallen vogels aan die waren besmeurd met frituurvet. In samenwerking met dierenambulance Kennemerland, dierenambulance Amsterdam en dierenambulance Noord-Holland-Zuid slaagden ze erin om ze allemaal te vangen.

Dodelijk door lek verenpak

Er was haast bij deze reddingsoperatie omdat het frituurvet hun verenpak volledig lek maakt. Wanneer het kouder wordt of gaat regenen kan dit voor de vogels dodelijk zijn.

Omdat de dieren langs de provinciale weg zaten, was het een hele klus om ze te vangen. Weginspecteurs van Rijkswaterstaat besloten na 17.00 uur de N201 tijdelijk af te sluiten zodat de rest van de vogels gevangen konden worden.

Gedumpt

De dierenambulance denkt dat het frituurvet is gedumpt, waarna de dieren erin verstrikt zijn geraakt. Het is verschrikkelijk om de ganzen zo te zien lijden. Op social media werd er dan ook met afschuw op gereageerd.

Naar de opvang in Den Haag

Dierenambulance De Ronde Venen/Amstelland meldt vandaag op hun Facebookpagina dat alle vogels zijn gevangen en worden overgebracht naar de opvang in Den Haag. De samenwerkende organisaties kunnen dan ook trots zijn op deze succesvolle reddingsoperatie.

Foto ter illustratie: Pixabay

Bron: Facebookpagina dierenambulance De Ronde Venen/Amstelland

error: Sorry, het kopiƫren van tekst van Dierwijzer.nl is helaas verboden.