Dierenambulance helpt dieren van coronapatiënten

Veel dierenambulances zijn momenteel erg druk met het vervoeren van huisdieren van coronapatiënten naar bijvoorbeeld de dierenarts. Dit komt bovenop de ‘normale’ dienstverlening.

Extra probleem

Veel dierenambulances hebben het drukker dan ooit, doordat er vanwege het virus een extra probleem is ontstaan. Coronapatiënten en mensen in isolatie zijn niet in staat om met hun huisdier naar de dierenarts te gaan. Daarom doen vrijwilligers hun uiterste best om hier een steentje bij te dragen.

Snel en goed voorbereid

Om het risico op verspreiding van het virus zo klein mogelijk te maken, gaat het ophalen en brengen in een hoog tempo en dragen vrijwilligers beschermende kleding, handschoenen en mondkapjes.

Angst

De dierenambulance constateert dat veel mensen door angst voor het virus een korter rondje met hun huisdier lopen. Ook zien veel mensen op tegen een bezoek aan de dierenarts. En wanneer mensen door de gevolgen van corona niet meer in staat zijn om voor hun huisdier(en) te zorgen, moet er een helpende hand worden geboden.

Zolang het mogelijk is en verantwoord blijft, staan de vrijwilligers van de dierenambulance ook in deze moeilijke tijd klaar voor de dieren en hun baasjes. Alle lof voor deze toppers!

Foto ter illustratie: Pixabay

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: Sorry, het kopiëren van tekst van Dierwijzer.nl is helaas verboden.