Update: dierentuinen dicht.

Update: 17-03-20 De Nederlandse dierentuinen zijn inmiddels allemaal gesloten tot en met 6 april.

Ondanks het coronavirus blijven een aantal dierentuinen in Nederland toch geopend voor publiek. O.a. in Artis in Amsterdam, Diergaarde Blijdorp en Burger’s Zoo in Arnhem kunnen bezoekers nog gewoon terecht.

Voldoende ruimte

In Artis gaan wel alle binnenplaatsen en horecapunten dicht. ‘Het park bevindt zich in de openlucht waardoor bezoekers voldoende ruimte hebben om verspreid te kunnen lopen. Verder zijn alle activiteiten en lezingen met 100 of meer personen afgezegd’, aldus Aris.

Momenteel coronavrij

De website van Diergaarde Blijdorp meldt dat het park op dit moment coronavrij is. Ook daar is het grootste deel van de dieren in de open lucht te zien. Een aantal locaties zoals het Natuurbehoudscentrum, Publiekslab en het maki-verblijf is wel gesloten, omdat de benodigde afstand tussen bezoekers niet te garanderen is. Activiteiten zoals het sminken van kinderen en ‘voorlichtingspraatjes’ door medewerkers worden niet gedaan.

Grote activiteiten afgelast

Voor Burger’s Zoo geldt een soortgelijke situatie. Het ruim opgezette park van 45 hectare groot geeft voldoende ruimte voor bezoekers om er gespreid te lopen. Daarentegen is de binnenspeeltuin Kids Jungle wel gesloten. Het restaurant is slechts via 1 deur toegankelijk zodat goed gecontroleerd kan worden of er niet meer dan 100 mensen tegelijk aanwezig zijn. De grote activiteiten in het congrescentrum zijn eveneens afgelast.

Maki-verblijf Diergaarde Blijdorp gesloten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: Sorry, het kopiƫren van tekst van Dierwijzer.nl is helaas verboden.