Dierenuitvaart in opmars

Rond de eeuwwisseling werd dertig procent van de overleden huisdieren middels een persoonlijke uitvaart gecremeerd of begraven. Afgelopen jaar was dit percentage zeventig procent. Dit toont aan dat onze huisdieren steeds meer als een familielid worden gezien.

Ingrijpende gebeurtenis

Dieren maken steeds vaker deel uit van ons gezin. Het overlijden van een huisdier is dan ook een ingrijpende gebeurtenis waarbij er, net als bij de dood van een persoon, een periode van rouw is. De beleving hiervan kan zeer intens zijn. De pijn en het verdriet is vaak vergelijkbaar met het verlies van een menselijke vriend of familielid.

Steeds meer mensen maken dan ook gebruik van een professionele dierenuitvaart om afscheid te nemen van hun geliefde huisdier. (Tekst gaat verder onder de foto).


Persoonlijke wensen

In ons hele land zijn professionele dierencrematoria gevestigd waar men terecht kan voor een waardig afscheid. De mogelijkheden zijn volledig af te stemmen op iemands persoonlijke situatie, budget en wensen. Zo kan er worden gekozen voor cremeren of begraven. Ook de muziek voor de ceremonie kan worden uitgezocht en op het gebied van urnen en aandenkens worden vele opties geboden.

De medewerkers van het dierencrematorium staan voor je klaar en doen er graag alles aan om het verlies en afscheid iets dragelijker te maken. Kijk voor een vestiging in jouw omgeving op www.dierwijzer.nl/dierencrematoriums

Foto ter illustratie: Pixabay

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: Sorry, het kopiëren van tekst van Dierwijzer.nl is helaas verboden.