Groeiend aantal dierenvoedselbanken

De afgelopen twee jaar is het aantal ‘dierenvoedselbanken’ verdubbeld. Dit komt doordat de vraag naar hulp hiervoor is toegenomen.

‘Eindjes aan elkaar knopen’

Mensen kunnen om verschillende redenen plotseling in een slechte financiële positie belanden. Bijvoorbeeld een langdurige ziekte, scheiding of baanverlies kan er voor zorgen dat je van een redelijk inkomen zakt naar het bijstandsniveau waardoor het erg moeilijk is om de ‘eindjes aan elkaar te knopen’. Logischerwijs treft dit alle gezinsleden, dus ook de huisdieren.

Schaamte

Mensen die onverhoopt in een persoonlijke financiële crisis belanden, hebben vaak moeite met het vragen om hulp. Ze ervaren een bepaalde schaamte en vinden het moeilijk om te erkennen dat ze niet meer in staat zijn om zichzelf en hun huisdier goed te kunnen onderhouden.

Afstand doen van huisdieren?

Hoe schrijnend is het om vanwege deze situatie ook nog afstand te moeten doen van je geliefde huisdier(en)? Juist in een moeilijke periode ervaren mensen vaak troost en voelen zij zich gesterkt door de onvoorwaardelijke liefde van hun huisdier. Daarnaast is het ook oneerlijk wanneer huisdieren de dupe worden van de financiële problemen van zijn of haar baasje.

Hulp vragen

Om dit te voorkomen zijn er op steeds meer plaatsen in ons land speciale dierenvoedselbanken opgericht om je (tijdelijk) te ondersteunen totdat je het weer op eigen kracht kan doen.

Hier tref je een overzicht van dierenvoedselbanken in Nederland.

Foto ter illustratie: Pixabay

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: Sorry, het kopiëren van tekst van Dierwijzer.nl is helaas verboden.