Hete zomer zorgt voor babyboom onder katten

‘Door warm weer spelen de hormonen bij katten extra op’, zegt Carmen Silos woordvoerder van de dierenbescherming. Katers die niet gecastreerd zijn krijgen met deze hitte de ‘kolder’ in de kop en gaan op zoek naar een gewillige poes. En die worden met dit weer ook sneller krols. En wanneer ze elkaar treffen is het al snel raak.

Niet altijd gewenst

Kateigenaren zitten dan ook lang niet altijd te wachten op een nest kittens. Ze hebben het vaak pas in de gaten wanneer de poes dikker wordt. De draagtijd is tussen de 58 en 67 dagen. De eerste kittens worden meestal in maart/april geboren. de tweede lichting in september/oktober. Door het warme weer van de afgelopen periode kan dit nu wel doorlopen tot en met november. Daardoor zullen ook het aantal dumpingen en aanmeldingen bij de asiels oplopen.

Laten helpen

Het advies is dan ook om katers te laten castreren en poezen te steriliseren. Mocht het onverhoopt al te laat zijn dan hoopt de organisatie dat mensen hun katten alsnog zo snel mogelijk laten helpen om daarmee een nieuwe geboortegolf te voorkomen.

www.dierenbescherming.nl

Foto ter illustratie: Pixabay

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: Sorry, het kopiƫren van tekst van Dierwijzer.nl is helaas verboden.