Huisdier kwijt? Ga naar Amivedi

In de vakantieperiode is het aantal huisdieren dat vermist raakt – net als tijdens de jaarwisseling – hoger dan normaal. Dit kan bijvoorbeeld komen doordat het dier zich tijdens de vakantie op een ander adres bevindt of door iemand anders wordt verzorgd. In een andere omgeving en/of ritme is een fout snel gemaakt en de kans dat een dier kwijtraakt groter.

Vorig jaar 84.436 meldingen

Vorig jaar werden bij www.amivedi.nl 84.436 huisdieren gemeld. Daarvan werden er 48.108 teruggevonden. Bij de organisatie werken momenteel 138 vrijwilligers die u helpen bij het registeren van vermiste en gevonden huisdieren. Per dag worden door hun gemiddeld 231 meldingen afgehandeld.

Naast chippen ook registreren

Bij het zoeken van je geliefde dier is het erg belangrijk dat hij of zij door een dierenarts gechipt is. Voor honden die vanaf 1 april 2013 zijn geboren is dit zelfs verplicht. Let op! Alleen het dier voorzien van een chip is niet voldoende. De chip dient vervolgens ook geregistreerd te worden bij www.chipnummer.nl Wanneer bijvoorbeeld de contactgegevens onjuist zijn is het voor hulpverleners nog niet mogelijk u te helpen. Uw dierenarts kan de chip uitlezen en controleren of alle gegeven nog steeds ‘up to date’ zijn.

Direct actie

Bent u uw huisdier kwijtgeraakt? Neem dan direct contact op met Amivedi. Voor meer informatie en de werkwijze kunt u kijken op https://dierwijzer.nl/huisdier-kwijt-amivedi/ en www.amivedi.nl

www.amivedi.nl

Foto’s: Amivedi en Pixabay

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: Sorry, het kopiƫren van tekst van Dierwijzer.nl is helaas verboden.