Kat gevangen in vossenklem

Het dierenasiel van Galmaarden werd rond 16u30 geroepen naar de Rodestraat in Galmaarden waar een kat vast zat met een achterpoot in een vossenklem.

Toen de medewerkers van het dierenasiel ter plaatse kwamen gedroeg het dier zich agressief en wilde het wegvluchten. De hulpverleners konden de kattin nog vrij snel vangen met behulp van een net en een laken. Toen het dier verlost was van het marteltuig werd het naar dierenarts Nadia Rossel gebracht voor verdere zorgen. Daar bleek al snel dat het gaat om een tamme kattin die afschuwelijke pijnen en angsten heeft moeten doorstaan. Het is niet duidelijk hoe lang het dier vast zat in de klem.

De dierenarts stelde vast dat de kattin een open beenbreuk opgelopen had aan haar middenvoetsbeentje. Ook is een gewrichtsband van haar enkel volledig gescheurd en zijn er heel wat pezen beschadigd. Het is nog bang afwachten of ze haar pootje zal kunnen houden.
De medewerkers van het dierenasiel vinden het onbegrijpelijk dat er nog steeds dergelijke vallen gebruikt worden.  Ze willen dan ook iedereen verwittigen die in deze omgeving woont om voorzichtig te zijn.
De eigenaars van deze kattin kunnen het dierenasiel contacteren op het nummer: 054/32 16 79.

Hieronder een korte video van Dierenasiel Ninove. 

https://www.facebook.com/dierenasielninove/videos/2361084843904888/

Bron: www.persinfo.org

Foto: Still uit de video

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: Sorry, het kopiƫren van tekst van Dierwijzer.nl is helaas verboden.