Nieuw noodloket voor dieren bij oud asiel

Rotterdammers die afstand moeten doen van hun huisdieren, kunnen kunnen dat in geval van nood doen bij een nieuw afgifteloket van de Dierenbescherming. Het loket staat nu op de plek van het gesloten asiel aan de Abraham van Stolkweg 33.

Sinds de zomer is het Dierenopvangcentrum Rotterdam tijdelijk gesloten. Er zijn plannen voor een nieuw asiel in Rotterdam. Tot het asiel er is, kunnen Rotterdammers met hun huisdieren terecht bij het Dierenopvangcentrum Spijkenisse.

Het noodloket is er voor inwoners van Rotterdam die zelf niet in staat zijn naar Spijkenisse te komen en onmogelijk nog langer voor hun hond of kat kunnen zorgen. Het noodloket is geen volwaardige dierenopvang en is alleen ingericht voor het doen van afstand van huisdieren. Dit kan alleen op afspraak.

Op de oude opvanglocatie aan de Abraham van Stolkweg staan tijdelijke kennels voor honden en opvangplekken voor katten. Bewoners die afstand willen doen van hun hond of kat kunnen bellen naar de Dierenbescherming op 088 – 343 71 00. Zij nemen de afstandsprocedure door en maken een afspraak voor het brengen van het dier. (tekst gaat verder onder de foto)

De dieren worden gecheckt door de dierenarts van de Minimax. Daarna worden ze in een tijdelijk verblijf geplaatst. De dieren verblijven niet langer dan enkele uren op de noodlocatie. Dezelfde dag nog wordt het dier vervoerd naar het Dierenopvangcentrum Spijkenisse.
’s Nachts zijn er geen dieren op de noodloket locatie aanwezig.

De Dierenbescherming benadrukt dat het voor het dier beter is als het baasje het dier zelf naar het Dierenopvangcentrum Spijkenisse brengt. Dan hoeft het dier niet twee keer op één dag naar een vreemde plek te worden gebracht.

Bron: www.dagblad010.nl

Foto’s: Gemeente Rotterdam – Jan van der Ploeg / Pixabay

error: Sorry, het kopiëren van tekst van Dierwijzer.nl is helaas verboden.