Kat week op noordzee

De bemanning van visserschip ‘Our Anna’ ontdekte aan het begin van de week een bijzondere verstekeling: Een kat bleek te zijn meegevaren naar de Noordzee

Het dier werd ondekt tijdens het verwerken van de eerste visvangst. Toen de bemanning de kat probeerde te vangen, ging hij er vandoor op het dek. Tegelijkertijd sloeg er op dat moment een golf over het dek en was de kat verdwenen. Even werd gevreesd dat de kat de zee was ingeslagen, maar enige tijd later werd het dier toch opnieuw gespot.

Vis in overvloed

De bemanning wist de kat te vangen en bracht hem naar een warme plek op de boot. Er waren weliswaar geen kattenbrokjes op de boot aanwezig, maar wel vis in overvloed. De kat kreeg een feestmaal van kleine haring en gekookte weiting.

Na een week op het schip te hebben gewoond, arriveerde de kat zaterdagochtend weer in de haven van Harlingen. De kat werd overgedragen aan de dierenambulance, die het dier naar het asiel brachten. De eigenaar heeft nog twee weken om de kat op te halen. Mocht dit niet gebeuren, dan wordt er een ander baasje gezocht.

Foto: Anton Kappers

Bron: www.lc.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: Sorry, het kopiëren van tekst van Dierwijzer.nl is helaas verboden.