Spelen met je hond leuk en nuttig

Met je hond spelen is natuurlijk leuk, maar heeft nog veel meer voordelen. Door samen te spelen bouw je een goede band op en houd je hem actief. Het zorgt er voor dat hij zich niet verveelt en houdt z’n lichaam en geest in goede conditie.

Elkaar beter leren kennen

Tijdens het spelen kan je hond z’n sociale vaardigheden verbeteren, leert hij zich aan de regels te houden en leren jullie elkaar beter kennen. Spel kan een mooie beloning zijn tijdens de training van je hond. Ook is het een goede afleiding om probleemgedrag te voorkomen en verhoog je het zelfvertrouwen wanneer jouw hond wat onzeker is. Er zijn dus volop redenen om lekker met je hond te gaan spelen.

Bewust en veilig spelen

Om daadwerkelijk te profiteren van de voordelen van het spelen met je hond, is het belangrijk dat je dat bewust en veilig doet. Niet elk spel is verstandig bij elke hond. Bij elk spel horen spelregels. Sommige spellen zijn gewoon niet veilig voor jou en/of jouw hond.

LICG heeft een handige digitale brochure gemaakt boordevol tips. Hiermee krijg je ideeën en leer je waarop je moet letten. Je kunt hem hieronder gratis downloaden. Veel plezier!

Bron: Licg

Foto: Pixabay

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: Sorry, het kopiëren van tekst van Dierwijzer.nl is helaas verboden.