Steeds meer Kattencafés in Nederland

Het concept komt oorspronkelijk uit Azië maar wordt ook in ons land steeds populairder. Op dit moment zijn er achttien kattencafés in Nederland. Vooral in de wat grotere steden wordt er onder het genot van een versnapering al flink met katten geknuffeld en geaaid.

Het geheim

Steeds meer mensen hebben te maken met stress. We hebben het druk en leven gehaast. Katten zijn daarentegen ontspannend en geven rust aan mensen. En daar ligt volgens veel ‘kattencafé eigenaren’ de oorsprong van het succes.

Katten zijn leuk, lief en aaibaar. Het werkt erg rustgevend wanneer je in een gemoedelijke sfeer van het café even kunt onthaasten met een kat op schoot. Ook voor mensen zonder huisdieren is het een mooie oplossing om toch af en toe eens met een kat te kunnen zijn.

(Het verhaal gaat verder onder de foto)

Tevreden katten

Over het algemeen worden de katten uit het asiel gehaald. Om te zorgen dat ook zij het naar hun zin hebben, hanteren kattencafés belangrijke regels. Zo hebben de meeste cafés speciale ‘mensvrije’ ruimtes waar de katten even tot rust kunnen komen. Soms gaat het bezoek alleen middels een reservering.

Wanneer blijkt dat een kat zich toch niet prettig voelt in het café, wordt er een ander liefdevol huisje voor hem of haar gezocht. Het welzijn van de dieren staat voorop. En zolang dit het geval is, zijn kattencafés een win-win situatie.

Foto’s ter illustratie: Pixabay

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: Sorry, het kopiëren van tekst van Dierwijzer.nl is helaas verboden.