Stichting Flappus vangt veertien hamsters op

” We proberen zoveel mogelijk dieren te helpen.”

Zwolle – “Over twee dagen komt er een grote groep hamsters aan. Daarom zoeken we veel hamsterkooien.” Daarmee begon het oproepje van Stichting Flappus. Fiona Dinkelman, dierverzorgster en voorlichtster, legt uit hoe het kan dat er veertien hamsters in kooien op een locatie in Zwolle, opgestapeld staan.

Foto’s © Peter Denekamp

Afstand doen van een dier

“Psychische problemen, geldgebrek of verkeerde voorlichting.” Er zijn meerdere redenen waarom een dier bij Stichting Flappus terecht komt. “Vooral hamsters zijn een onderschat probleem. Mensen denken dat het een makkelijk huisdier is, leuk voor de kinderen, maar het is veel werk. Betere voorlichting zou echt helpen.”

“Vermoedelijk is een deel van deze veertien hamsters drachtig. Ze hebben bij elkaar in één kooi gezeten terwijl het solitaire dieren zijn. Een hamster werpt binnen ongeveer drie weken drie tot vier jongen. Aan het einde van de maand hebben we denk ik wel iets meer dan veertien hamsters hier,” zegt Fiona.

Naast afstandsdieren vangt Stichting Flappus ook andere dieren zoals hazen en wilde konijnen op, waarbij het de bedoeling is dat de wilde dieren na een herstelperiode uitgezet worden in de vrije natuur. Voor alle andere dieren wordt een nieuw huisje gezocht. Daarnaast kunnen eigenaren van huisdieren gebruik maken van tijdelijke dierverzorging. Dit houdt in dat mensen die op vakantie gaan, tegen betaling, hun huisdier kunnen laten opvangen.

Locatie

Momenteel worden de dieren opgevangen in een woonkamer, maar per 18 januari gaat Stichting Flappus verhuizen naar een definitief onderkomen aan de Nieuwleusenerdijk. Een plek met veel ruimte voor de dieren om bij te komen en te herstellen. Mensen die willen helpen bij de verhuizing of een donatie willen doen kunnen terecht op de site van Stichting Flappus.

Bron: www.rtvfocuszwolle.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: Sorry, het kopiëren van tekst van Dierwijzer.nl is helaas verboden.