Vermiste Lenny teruggevonden op Texel

Eigenaresse Krista Strik (25) kon haar oren niet geloven toen ze afgelopen maandag werd gebeld dat haar kat Lenny na anderhalve week was gevonden. De vindplaats was erg bijzonder: Texel, terwijl Lenny vermist raakte in Heerenveen.

Krista’s moeder – woonachtig in Heerenveen – zorgt tijdelijk voor de 2-jarige kater Lenny die wel vaker alleen de straat op gaat. Alleen kwam Lenny de laatste keer niet terug. Krista dacht dat hij misschien de ‘lentekriebels’ zou hebben. Maar na een paar dagen begon ze zich wel zorgen te maken.

Vervolgens reisde Krista af naar Heerenveen om Lenny te gaan zoeken. Ze maakte zich behoorlijk zorgen en dacht dat hij inmiddels wel dood zou kunnen zijn.

Kat in de tuin

Een inwoonster van Texel meldde dat er al een aantal dagen een kat door haar tuin liep. Ze stuurde de kat meerdere malen weg, maar hij bleef maar terugkomen. Daarom checkte ze voor de zekerheid toch maar even zijn chip. Nadat bleek dat de kat van Krista was, heeft de vrouw hem hoogstpersoonlijk weer thuisgebracht.

Raadsel

Niemand weet hoe Lenny uiteindelijk op Texel terecht kwam. Misschien is hij in iemands auto gaan slapen of in een vrachtauto meegelift. Het antwoord daarop zal waarschijnlijk nooit komen.

Ondanks de avontuurlijke reis gaat het goed met de kat. Lenny heeft een verminkt pootje maar is verder helemaal gezond. En eigenaresse Krista is uiteraard verschrikkelijk blij.

Foto Pixabay: Kat op de foto is niet Lenny maar ter illustratie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: Sorry, het kopiëren van tekst van Dierwijzer.nl is helaas verboden.