Vermiste poes na 14 maanden herenigd

Bij een man in Dinxperlo zat al een aantal dagen een kat onder de coniferen te miauwen. De kat zag er goedverzorgd uit maar de man vroeg of de dierenambulance toch eens wilde kijken. Ze kwamen tot de ontdekking dat de poes al ruim 14 maanden werd vermist door iemand in Breedenbroek.

Gechipt

De poes was gelukkig gechipt. Bij het scannen werd duidelijk dat de kat, met de naam Asgard, geregistreerd stond in Duitsland. Ze werd al 14 maanden vermist. Een zoektocht volgde.

Adres

De dierenambulancemedewerkers kregen uiteindelijk het adres van de eigenaresse. Deze bleek in Breedenbroek – een klein dorpje 3 kilometer vanaf de Duitse grens gelegen – te wonen.

Ze was dolblij toen ze werd herenigd met haar lieve Asgard. De eigenaresse had het buitenhuisje van de poes – ondanks de lange vermissing – nog steeds op dezelfde plek staan. Ze mistte haar kat heel erg en hoopte nog altijd op een hereniging. En dit geschiedde dankzij de inzet van Dierenambulance Doetinchem-Winterswijk.

Chippen loont

Dit verhaal bevestigd maar weer dat het chippen je huisdier erg verstandig is. Lees hier meer over chippen en registreren.

Foto is ter illustratie: Pixabay

error: Sorry, het kopiƫren van tekst van Dierwijzer.nl is helaas verboden.