Vogelopvang Utrecht tijdelijk dicht

Vanaf 1 december jl. heeft de vogelopvang aan de Rotsoord noodgedwongen haar deuren gesloten. De sluiting is tijdelijk en het gevolg van teruglopende inkomsten van zowel donateurs als ook gemeenten. Hierdoor is de exploitatie niet langer haalbaar.

Vogelopvang Soest springt in

De Utrechtse vogelopvang beschikt over een geweldig team vrijwilligers, maar kan de kosten van voer, water en licht niet meer ophoesten. ‘De financiële rek is er nu uit’, meldt de organisatie op haar website. Daarom kunnen er vanaf 1 december geen nieuwe vogels worden aangenomen. Vogelopvang Soest – onderdeel van Stichting Dierenzorg Eemland – heeft zich bereid verklaard om hulp aan vogels in nood te bieden. Zij zijn gevestigd aan de Eemweg 2E in Soest.

Tijdens de sluiting gaan de vrijwilligers aan de slag met het schoonmaken en onderhouden van de gebouwen en verblijven. Ze hopen in de komende maanden voldoende donaties binnen te krijgen, zodat ze in maart 2020 met de start van het hoogseizoen weer open kunnen.

Oproep voor hulp

De vogelopvang doet een oproep om hen te helpen. Via de link www.vogelopvangutrecht.nl/wordt-donateur kun je een vrije donatie doen of donateur worden voor een vast bedrag. Hopelijk kunnen ze daardoor in maart 2020 weer van start met hun goede werk.

Foto: Pixabay

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: Sorry, het kopiëren van tekst van Dierwijzer.nl is helaas verboden.