Minder zwerfkatten door castratie en chipplicht

De KNMvD (beroepsvereniging van dierenartsen) heeft samen met de landelijke belangenbehartiger voor zwerfkatten, Stichting Zwerfkatten Nederland, een gezamenlijke visie om het aantal zwerfkatten te verminderen: Castratie van zwerfkatten in combinatie met een landelijk chipplicht voor alle katten.

Net als Stichting Zwerfkatten Nederland en de KNMvD pleiten ook meerdere politieke partijen in de Tweede Kamer voor een castratie van zwerfkatten. Door castratie voorkom je de kans dat katten zich vermeerderen. De overlast zoals lawaai, sproeien en markeren plus gevechten van niet-gecastreerde katten zal afnemen.

Zonder huiskat geen zwerfkat

Wanneer alle huiskatten en kittens verplicht zouden worden gechipt, dan ontstaan daaruit geen zwerfkatten meer. Door een wettelijke chipplicht kunnen eigenaren sneller worden opgespoord. Zieke en gewonde katten kunnen bij een snelle hereniging ook sneller medisch worden behandeld. Weggelopen katten kunnen sneller worden herenigd, en eigenaren van gedumpte katten kunnen worden aangesproken op hun zorgplicht en eventueel gemaakte kosten of schade.

Bron: KNMvD

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: Sorry, het kopiƫren van tekst van Dierwijzer.nl is helaas verboden.