Dierenbuddy voor ouderen

Wanneer mensen ouder en of ziek worden is het voor hen soms niet meer mogelijk om voor hun huisdier te zorgen. In sommige gevallen moeten ze zelfs noodgedwongen afstand doen van hun geliefde huisdier. Gelukkig zijn er in steeds meer gemeenten projecten opgestart om deze mensen te helpen zodat ze hun huisdier kunnen houden.

Tegen eenzaamheid

Alleenstaande ouderen of zieken hebben vaak te kampen met eenzaamheid. Ze brengen het grootste deel van de dag alleen door en hebben vaak weinig aanspraak. Een hond of kat kan dan uitkomst bieden. De liefde en aandacht die ze van het dier ontvangen werkt bevorderlijk. Huisdieren geven troost en zorgen voor afleiding. Mensen knappen zichtbaar op en de dieren genieten er uiteraard ook van.

Verschillende projecten

Steeds meer gemeenten en organisaties zien gelukkig het nut van huisdieren voor ouderen en zieken en bieden een helpende hand. In Rotterdam is een project gestart waarbij vrijwilligers worden ingezet om hen te helpen bij het verzorgen van hun huisdier. Ook stichting Queri in Oostwold zet zich sinds 2013 in voor eenzame mensen en kansarme dieren. Ze vangen met veel liefde o.a. katten op die anders in een asiel terecht zouden komen. Deze brengen ze door middel van vrijwilligers weer in contact met eenzame ouderen en zieken. Door dit soort projecten worden niet alleen mensen, maar ook de dieren geholpen. Prachtige initiatieven die volop ondersteund moeten worden.

Foto’s: Pixabay Tekst: Redactie Dierwijzer.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: Sorry, het kopiƫren van tekst van Dierwijzer.nl is helaas verboden.