Juni chipmaand

Het blijkt dat veel mensen in verband met de Corona crisis een huisdier nemen. De reden hiervoor is misschien dat men met een huisdier de eenzaamheid tegen wil gaan of de geannuleerde vakantie wil compenseren.

Wat de reden ook is, bij de aanschaf van een huisdier heb je de verantwoording om er goed voor te zorgen. En bij honden en katten is chippen daar een onderdeel van. Alle honden dienen gechipt te zijn omdat het verplicht is.

Voor katten niet verplicht maar wel verstandig

Door dierenartsen en in de media worden katteneigenaren ieder jaar weer opgeroepen om toch ook hun kat te laten chippen en registreren. Afgelopen jaar werden er bij stichting Amivedi ruim 81.000 vermiste en gevonden huisdieren gemeld. Daarvan betrof het 65.000 keer een kat. Slechts 30% hiervan kon worden herenigd met het baasje omdat er simpelweg te weinig katten zijn gechipt.

Voordeel van Chippen

Wanneer een dier is gechipt kan de dierenarts, het dierenasiel of de dierenambulance met een speciale reader het nummer uitlezen. Daardoor kan de eigenaar worden achterhaald en het dier worden herenigd met zijn of haar baasje. Met chippen kan worden voorkomen dat dieren onnodig lang in bijvoorbeeld een asiel moeten wachten. Er kan voor zowel het dier als ook het baasje veel leed worden voorkomen.

Hier lees je hoe het chippen en registreren in zijn werk gaat. Doe het voor jezelf maar vooral voor je dier.

Amivedi
Amivedi

Foto ter illustratie: Pixabay

Voor meer informatie over het registreren of aanmelden van gevonden of vermiste dieren www.amivedi.nl

Tekst: Dierwijzer

Bronnen: Licg Amivedi

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: Sorry, het kopiƫren van tekst van Dierwijzer.nl is helaas verboden.